Vay vaay ! Şahane bir olay. Atla motora, makinan ile nerede ne zaman ister isen çek fotoyu. Sizin müthiş kareler yakalamanız lazım bu demir atla gezerken. Ben nicedir ki otobüste, tramvayda, trende vs. ne manzaralar görüp de "Ahh, araba ile olacaktık ki işte, dur yada git şuradan çek fotoyu" demişimdir. Bence fotoğrafçının mobil olması da çok iyi kareler avlaması yönünden büyük avantajdır.
Abi senin yaşadığın durumlar bende de fazlaca var. Kendi arabamda olsaydım da kenara çekip şu güzel manzarayı kaçırmasaydım dediğim çok an oldu, oluyor. Ve şu an araba olsa gidebileceğim çok yer var ancak şehir dışı olduğu için şu an gidemiyorumZamanla olacak şeyler tabi bunlar, belki de olmayacak şeyler
Önce bi lens alalım da hayırlısıyla
![]()
Ben otomobil hattası motorlu araçlara inat, gıcık olan biriyim !Ciddiyim, petrol yakıp da Dünya'nın her gün iyice mahvolmasında katkıda bulunup da işte çevrecilik adına misal bir poşeti geri dönüşüme yollayan birisi bana saçmalıyor gibi geliyor ! Bir yandan bir güzel halt et, öte taraftan da düzelmesi için bir şey yapıyormuş gibi görün yada hareket et ! Elbette ki bu hareketi yapıyor olması da hiç yoktan iyidir. Fakat bana bu sebeple de başka sebeplerle de itici geliyor. Misal petrolü sömürmek için onca insanı öldürüyorlar, halen de insanlar petrol olan coğrafyalarda ölmekte. Fakat ben keyfim için araba alacam, benzin koycam ama haberlerde izlerken de bir anlık olsun üzülecem bu ölümlere ! Petrol için "Fosil yakıttır" tanımı yapılır ya, tamamen yalan ! Petrol capcanlı, taptaze, sıcacık insan kanıdır-canıdır. Bugün yamyamlık bu alanda petrol yakıt kullanan herkesin katılımı ile sürmektedir bana göre ! Öhüm, çok mu sert oldu ne
Bunu derin konulara yazmak lazımdı sanırım. Derinlikler içinde yitip gitsin
![]()
Abi haklısın, doğru diyorsunNe diyeyim ki şimdi
En iyisi bisiklet abi. Binip gideceksin, benzin derdi yok, sanayiye gidip bakımdan geçireyim, servetimi dökeyim davası yok, borç derdi yok(araba ücretlerine nazaran). Hem sağlıklı, hem zevkli... Aslında bisiklet de almak istiyorum ama 2 şehirde yaşadığımdan(bu nasıl bir tanımdır yahu
) ve yaşadığım yerlerde uygun ortam olmadığından almıyorum. Fotoğraf daha kolay geliyor ama ileriki hedefimde fotoğraf ve bisiklet hobimi birleştirmek istiyorum.
Yine uzattım da uzattım![]()
Ben de ist'te iken bir bisikletim var idi ama gel gör ki yılda hepi topu 3-5 hafta kullanırdım. Evimiz bir tepede idi, hani 7 tepe İstanbul hesabı. Tepeden indin iyi de geri dönüş zulümü sebebi ile zevk alış oranı git gite düşüyordu. Şimdi burası ise dümdüz memleket. Herhalde kullandığım süreçte denk geldiğim en eğimli yerdeki açı 10-15 derecedir. Bir de öğrendim ki hiç fay hattı da yokmuş bu memlekette ! Zaten kışın, şu günlerde bile sabahın köründe onlarca insan görüyorum bisikleti ile işe giden ! Takım elbiseli falan gençlerHep gençler de değil nice 50-60'lık teyzeler amcalar da görüyorum bisikletli. Bir de buranın ilginç bir yeme alışkanlığı daha var. Sadece kahvaltıda ekmek veriliyor lokantalarda ! İlk zamanlar ne uyuz olmuştum, hatta bir ara ciddi ciddi yanımda ekmek ile gitsem mi diye düşünmüştüm ! Ekmek ister isen haricen para ile çünki !!! Bizde öyle mi idi, 2 liraya bir tas çorba yanında istediğin kadar ekmek götür bedavaya
Ekmeği midede çorba ile ıslat-şişir hesabı
![]()
Elektrikli motorlar geliyor, yakındır. Bir tane de rüzgar santralinden kaçak hat çektim mi tamamdır hahaBisiklet ile yolculuk çok daha zevkli ve fotoğraf adına verimli olur. Yeri geliyor motorla da durulması riskli (manzaralı dar bir yol virajı mesela) olan yerler oluyor. Ayrıca Ülkemizde bisiklet/motosiklet kültürü oluşmadığı için, yollar (daha doğrusu diğer araç sürücüleri) tehlikelerle dolu.
Vay be diyebildim sadeceKolay gelsin abi, aç aç merak ettim şimdi tadını
![]()
İnşallah abiHocam köklerimiz madem İstanbul'da elbet bir gün görüşürüz diye düşünüyorum. Tabi görüşeceğiz diye şu poğaçamdan yapar getiririm diye söz de verememEn güzeli böyle bir görüşme olabilir ise biz güzel ve zengin Türk mutfağımızdan bir şeyler yeriz inşallah...
birkarefotoğraf izmir buluşması yaparız kim bilir![]()