ciddi
Yönetici (Co) Administrator
Geçenlerde şans eseri bir arkadaş ile Nikon giriş seviyesi d-slr ile manuel lens konusunu konuştuk. Laf lafı açtı da buraya geldi konu. Bu arkadaşım profesyonel fotoğrafçılık da yapıyor. Uzun yıllar ekmeğini bu işten kazanmış. Elinden FullFrame olmak üzere 5 tane gövde geçmiş ve elinde şu an 1 FF ve 1 de m43 sistem gövde var imiş. Arkadaşa belki de bir Nikon D5200 veya seneye D5300 alabilirm deyince benim manuel lenslerle çektiğim fotoları da bildiğinden beni uyardı. Nikon'larda ucuz adaptörler ile manuel lens kullanımı imkansız dedi. Ancak ve çok kısıtlı olaran bazı adaptörler ile bazı manuel lensler kullanılabiliyor ve de çok dah iyi performans alınamıyor dedi. Daha sonra başka bir bilen arkadaşa da sordum. O da benzer şeyler söyledi. Nikon d-slr ile manuel lens tecrübesi olan arkadaşlar var ise paylaşırlar ise memnun olurum. Zaten dikkat edince de görülebilir, ben hiç Nikon d-slr ile kullanılan manuel lens fotoğraflarına denk gelmedim. Elbette özel aransa bulunur ama rastgele aramalarda da önüme hiç çıkmamış olması bu değerli bilgileri paylaşan arkadaşlarımın doğru söylediklerinin bir göstergesidir sanırım.